Sykle i Europa Sykle i Norge Sykkelkart Hamar
SYKKELTURER I NORGE

Sykkelferie er frihetens ferie. En vellykket sykkelferie krever god planlegging. Syklistenes Landsforbund har gode råd på nettsiden sin. 

Rallarvegen er landets mest populære sykkelvei. Hvert år sykler 20.0000 ruta langs Bergensbanen fra Haugastøl til Myrdal/Flåm. Flere tips til sykkelturer i Norge finner du på nettsiden til Syklistenes Landsforbund.

Du trenger ikke dra vekk fra Hedmarken for å oppleve de gode sykkelturene og ferieopplevelsene. Regionen vår byr på et sykkelvennlig landskap, og du kan også variere med noen høydemeter.

I høyden: I fjellområdene og seterlandskapet på Sjusjøen og i idylliske Åstdalen er det masse fine raste- og fiskeplasser. Husk å ta med fiskestanga. 

Nes og Helgøya: Langs lite trafikkerte veier finnes gode muligheter for å bo herskapelig, nyte landlivet og lokal matkultur med Mjøsa på alle kanter. 

Stange Vestbygd: Ta med deg piknikkurven og finn din egen oase i et sjeldent stykke kulturlandskap. I sesongen kan du handle meddeg gårdsprodukter fra mange av gårdene langs veien. 

Hamar på langs: I strandkanten langs Mjøsa med mange fine raste-, bade- og fiskeplasser og attraksjoner. Barrnevennlig sykkelrute.

Løten rundt: Gjennom kulturlandskap og på skogsveier, langs Munch-ruten med avstikkere til naturskjønne Mosjømarka og Rokoberget. 
    
Sykkelkart kan kjøpes bl.a. på Hamarregionen Turistkontor, eller sendes per post ved henvendelse til post@hamarregionen.no

Tidssparing:
Sparetiltak:
Visste du at:
AMBASSADØRER:
Se video om dekkskifte Se video om ventil Se video om slange Se video om krankarm Se video om kjede Se video om tannhjul Se video om bakgir Se video om nav Se video om krank Se video om gir